Glömde...

Ja, åsså var det ju filmen vi såg också! Den enskilde medborgaren. Rätt ok. Kanske inget att springa benen av sig till biografen för att se, men har man inget annat för sig, så... Den var i alla fall helt klart sevärd. Om inte annat så för Anders Erikssons karaktärs analfabetismprojekt!

Jagåtimander

Igår var vi på premiaire, 1Qem, Wetlook, Loisan och jag. [*nynnar jadeva olle-å-ulla-nippeåagneta-kalle-å-marianne...*] Det var inte alls så tokigt. Freeloading är underskattat. Fast jag har eventuellt lite ont i huvudet idag.

Och så fick vi prata med Farbror Frej! Fantelastiskt! Blir alldeles fnissig när jag tänker på att jag faktiskt samtalat med en av min barndoms största hjältar. Kanske ska sätta i system att komma i kontakt med de andra.

Undrar om Rowan Atkinson finns på hitta.se?

Sökes:

Jag måste skaffa mig en liten kompis i sisådär 14-16-årsåldern som kan förklara ett och annat för mig. Bland annat undrar jag varför man tycker att det är snyggt att ha byxorna så lågt att man visar brevinkastet för resten av världen?

What to do about the growing crack problem..?

Avkopplande? Pfft!

Folk säger att det är så himla avkopplande att handarbeta. Och att det är så roligt att se resultatet av sitt arbete sedan:

  • Det är inte avkopplande. Man får ont i nacke, ögon och huvud.
  • Det blir inte fint. Det blir snett och vint och ojämnt.
Broderi är för gamla tanter!

Halleluuuja...

Jag visste inte när jag vaknade i morse att den här dagen skulle komma att få en egen theme song! Det hann till och med gå rätt mycket av dagen innan jag insåg det - ända till lunchtid, faktiskt. Men då dundrade det till och den bröt ut.

Nu kan jag ju bara ett ord i sången, men det gör inget, för det är det viktiga ordet jag kan:

Halleluja!

Sen tror jag att exklamationen i den svenska versionen åtföljs av: "Sjung en sång", och att det kanske är Jan Malmsjö som sjunger.

Den har i alla fall dansat runt i luften hela dagen och fått mig att nynna med i pur glädje men också lite, lite besvikelse över att jag lät så mycket av dagen gå innan jag upptäckte att den hade en theme song.
Det är verkligen inte alla dagar som ackompanjeras av en speciell sång, det är bara riktigt speciella dagar. Som idag.

Jag frågade grannen under oss, och grannen under grannen under oss, om de hört sången. Det hade de inte, men när jag började sjunga tyckte jag mig ana att de också hörde hur den svävade runt oss.

Nej, det är verkligen inte alla dagar som har en egen theme song. Det är bara riktigt speciella dagar. Som idag: Idag är dagen då den förfärliga familjen på första våningen - med de odrägliga barnen, den otäcka mamman och den mesiga pappan, med den alltid öppna ytterdörren, med bråket som ett stort svart moln omkring sig - flyttar!

Halleluja!

In i det sista lät de bli att förneka sig, så när jag gick hem från H&H fick jag släcka och låsa i förrådet, samt stänga portdörren. Allt har varit tänt och öppet sedan lasset gick vid lunchtid. Men det var med lättnad jag släckte, hoppfull om att det nog var sista gången.



Lyssna! Visst kan ni höra det? Med eller utan Jan Malmsjö? Lyssna igen...

Halleluuuuja...

Lite bättre

Var ganska argsint på förmiddagen, men nu har jag lyssnat på Turderland med Galenskaparna & After shave, så nu känns det lite bättre. Måste ju värma upp inför morgondagens galapremiär!

Hahahahahaha!!!

KlockRENt!

Om numerus

Vi har ju startat våra nya liv nu, H och jag. Målet är att vi ska bli snygga och få bra hållning och bli sunda och yada yada. Finns inget bra svenskt ord egentligen för att beskriva vad vi vill uppnå genom den här livsstilsförändringen. Hade vi bott i amerikatt hade målet varit att bli 'fit'. Det är ett ganska heltäckande ord, och det går att använda i singular; "Jag vill bli fit".

Men det blir värre i plural. Det är ett problem nu när vi har samma mål. Man kan liksom inte behandla det ordet som man gör med andra. "Jag vill bli snygg - vi vill bli snygga".

Jag tror att lösningen bor i Västerbotten. Där kan man säga fit i plural. [Typ.] Ett illustrativt exempel:

"Dom där byxerna ä snygg!"

Nu får du försöka med 'fit':__________________________________

Eeeh..?

"Gnugga händerna, känn energin och förflytta den till de små öronen som ju behöver det så väl, genom att nypa i dem."


???!

Alltså, lite mer hardcore borde vi ju klara av!

Ojoj

Ojoj, nu ska H och jag starta våra nya liv... Ojoj...  Laddade tidigare idag med Ballerinakex.

För övrigt har 1Q em. bjudit mig på galapremiär på fredag. Jag behöver en fjäderboa! Någon som kan låna ut en? Vad har Alice Timander för telefonnummer..?

The final countdown

t -365 dagar.













:D

Surt, sa Londa om strömmingen

En sak måste klargöras: Att komma från norr och inte äta surströmming betraktas i många kretsar som ett socialt handikapp. Man är liksom inte "på riktigt" om man inte drar djupa andetag och fyller lungorna med doften (stanken) av fermenterad (överjäst) fisk. Och om man inte kan rensa (dissekera) en strömming på fyrakommaåtta sekunder utan att det ser ut som en krigszon på tallriken, tittar folk snett på en. Och om man inte vet exakt hur man snickrar ihop en klämma/macka och huruvida man ska ha röd eller gul lök, gräddfil eller inte, om och när man ska äta tomat, då är man borträknad. Och det slutliga sociala självmordet begås när man rynkar på näsan och vågar hävda att det smakar lort.

Därför övar jag.

Jag har övat på att äta surströmming sedan min första höst i Uppsala. Märkligt val av plats, måhända, men det var först där som frågan aktualiserades på allvar. Jag har således övat sedan 2001 och på fronten inte så mycket nytt. Man jag övar vidare. En gång om år. Fram till i år. Då blir det flera övningar. Den första genomleds idag, på premiären.

Eftersom jag inte är tyngd av någon tradition (på temat : "såhär har jag aaaalltid ätit mina klämmor och det fiiiiinns inget annat sätt!") så fick jag bygga mina klämmor och mackor på vilket sätt jag ville. Äntligen har jag lärt mig att skala fisken och äntligen vet jag hur jag tycker att min macka ska se ut.

Men jag anser fortfarande att de som tycker att surströmming är så himla gott, bara har övertalat sig själva om att så är fallet. Lite som det är med kaffe. För, handen på hjärtat: hur många tyckte att kaffe var gott när de drack det de första gångerna? Och hur många dricker inte kaffe idag för att det är något socialt? Eller för att de har utvecklat ett beroende? Då blir det liksom gott. Jag tycker att kaffe är gott men jag har övat mig i att tycka det. Det måste vara på samma sätt med surströmming. Efter ett tag har man övertygat sig själv om att det är gott och då blir det det.

Nu i mitt femte övningsår kan jag säga att det inte smakar fullt lika illa som tidigare år, och jag kan säkert komma att lära mig att äta det. Men gott..? Nja...


För övrigt är Åhléns i Umeå THE shit! Där kan man köpa stuff för kronor 250 istället för som på andra ställen 340 och till och med 380!
LOVELY!


Rörd, inte skakad

Ooooo, så fina dom var, och oooo, så lyckliga dom var, och ooooo, vad jag hoppas att de njuter av sitt firande på tu man hand och äter en massa smaskens och badar badtunnor och jag vet inte vad!

Hemliga bröllop är som bäst om man är en av dem som vet om det! Ibland har man tur!

Dagens citat IV

Återigen J, 4 år, efter att kräftorna var uppätna och hon själv började känna sig färdig med dagen:

- Hejdå, vi ses på mitt 50-årskalas!

Ojoj

H skickade en länk till en blogg som jag fick allergiska utslag av att läsa. Om den är på allvar är den inte rolig. Om den är ironisk är den fortfarande inte rolig. Jag tänker inte ens posta länken, för det var alldeles för sorgligt, alltihop...

Sista dagen på det fina, fina jobbet idag. Trist. Jag hade gärna fortsatt att stämpla saker och skicka runt de bruna kuverten. Statens kaka serverades med saft idag när jag av servicechefen fick paket. En bok. Såklart! Så himla vitsigt! Men väldigt oväntat och mycket trevligt.

Här kommer lite politik:

Trängselskatt.
Jag har bara varit proletär i huvudstaden i fem veckor, men har både fått uppleva trafik med trängselskatt och trafik utan densamma. Jag föredrar det förra. Färre bilar och mycket makligare tempo. Till och med cyklisterna var mindre aggressiva. Hoppas de tänker rösta igenom det där - jag behöver ju inte betala, men jag låter gärna bli att bli överkörd!

Dixi!

RSS 2.0