Semestervärme

Den värme som vi hoppades på i Bulgarien har kommit hit istället. Jag sitter på balkongen och vet inte om jag njuter eller våndas. Säkert är i alla fall att jag svettas ymnigt. Jag har nog gått ner ett kilo, minst. Och nu är klockan lunch, men vem vill äta i den här värmen?

Filmjölk, kanske... Fast jag egentligen inte tycker om det. Men kanske om man smular ner lite knäckebröd, har i några hallon och strör råsocker över anrättningen..?

Nedräkning!

Ledig  i två dagar, pass på lördag kväll, ledig på söndag, sen börjar livet!

Ser mycket fram emot ett jobb där man får vara ren och inte får förslitningsskador efter två veckor. Sitter för närvarande med höger hand insmord i Reparil och omlindad med elastabinda. Tummen är ledsen. Ska snart ta bort det och ta en Ipren och prata med kudden lite.

I morgon: Knattarna!

Växeln, hallå?

Hur överbelastat är telenätet i AC-län, då?

Glad midsommar i alla fall!

Tillbaka

Hmpf!

Okej, så vi åkte till Bulgarien. Vi låg lite på stranden, vi drack rakia, doppade bröd i kryddor, tittade på en ortodox katedral... sen  kom regnet.  Och det stannade kvar.  Visst sken solen korta stunder emellan skurarna, men inte så att man hann tröttna, och det blev liksom aldrig riktigt varmt.

Och jag vet att det har varit jättefint väder i Sverige hela tiden - nästa person som berättar det för mig kommer att få sin kommentar uppstoppad där solen garanterat aldrig skiner!

Men ja' ä inte bitter!

I sanningens namn var det skönt att komma iväg ett tag. Lite sol fick vi, men nog hade det varit bättre om det hade börjat med regn och slutat med solsken. Nu blir liksom det bestående minnet av semestern att det regnade.

En sammanfattning av veckan i bilder, ganska fult upplagt, men vad fasen:

Fredag: Ankomst. Något slags oidentifierat träd utanför vår balkong fångade vår uppmärksamhet.
Lördag: Lite strandliv hann vi leva. Här är vår badvik. På kvällen var det fest i skogen. T dansade nån slags traditionell bulgarisk dans, medan jag vann skumpa på lotteri!

Söndag: En utflykt i värmen till Varna, där vi bl.a hamnade på två dop i den ortodoxa katedralen. På hemresan trampade dock T på en elak insekt med tagg, och var följdaktligen rätt spak på måndagen. Men det var ändå inget väder att skryta över eller roa sig i... Vi knatade ner till stranden nån timme och sen åt vi middag på en ganska genuin restaurang. Det var nog min favoritmiddag: Chopskasallad, grillad kyckling och bröd.

Tisdag: Regn, regn, regn. Åkte till Nessebar. Det är säkert finare där när solen skiner. Här är en blöt gammal kyrka:

Onsdag: Dåligt väder i Sveti Konstantin, bättre väder längre norrut, vilket var tur, för där var vi. Vi hälsade på en keramiker som drejade och målade den typiskt bulgariska keramiken . Sedan åkte vi vidare till Cape Kaliakra. Det är en udde som sträcker sig ut i Svarta havet. Hisnande vackert, förskräcklig historia. Lägg ihop bortrövade söner som hjärntvättades till islamiska mördarmaskiner, deras återvändande till Kaliakra, plunding och våldtäkt, samt unga flickor som hoppade över kanten för att slippa våldtas av sina bröder...   Dagen slutade inte där - vi åkte till Balchik och den Rumänska drottningen Maries sommarresidens  . Rosorna blommade, hennes botaniska trädgård rymde allt och lite till och jag ville aldrig åka hem.

Torsdag: Denna dag skulle solen stråla, sade väderprognoserna. De ljög. Två, kanske tre timmar på sin höjd sken den, och vi skyndade oss för allt vi var värda att sola och bada. Man ska nog inte bada när åskan går, men om vi inte badat då hade det inte blivit av alls! Middagen intogs på ett skepp ombyggt till restaurang, och vi firade vår semester med skumpa och fisk- och skaldjurspaella . (Den uppmärksamme märker att det är samma sort som jag vann på festen i skogen på lördagen. Gott skit!)

Tja, och sen blev det fredag, vädret var regn och vi åkte hem.

Och här har det ju alltså varit jättevarmt. Men idag... Idag har det regnat! Såklart...



Hej, på ett tag!

Joh.16:16

:-)

Enligt instruktionerna

Jag har inlett ett projekt. Det har med mat att göra. Det involverar termometrar och det finns en instruktionsbok. I den finns anvisningen att projektet ska innehålla "en bit ingefära" (för ett större projekt - tag två bitar ingefära). Nu undrar jag hur mycket "en bit ingefära" egentligen är?

Jag chansar på "lagom".

To be continued....


UPDATE: Räddad av Bridget Jones
Just som jag höll på att stoppa ner den nätade köttbiten i jättekastrullen, så kom jag att tänka på en sekvens ur Bridget Jones dagbok, där hon kokar purjolök eller vad det är, ihopbundet med blått snöre. Detta får till följd att soppan blir blå. (Händer väl endast i filmen och inte i boken, men likväl.)

Klädde alltså av fransyskan nätstrumpbyxan innan jag bjöd henne i bubbelpoolen, allt för att undvika röd sås till maten.

UPDATE: Recension
Glömde salta såsen. Tänkte att sojan skulle sköta om det, och det smakade okej vid avsmakningen. Annars blev det en rätt god ciderkokt nötstek med klyftpotatis och broccoli och körsbärstomater!

På fredag!

S.E.M.E.S.T.E.R!

Far, får får får?

Okej, jag vet att fårbarnen heter lamm! Men gutefår ser mer ut som... lurviga getter - särskilt de små. Så därför blev det killingar i det förra inlägget.

Men pappa, jag tycker att jag ska ha cred för att jag visste att det var gutefår över huvud taget!


Det här är gutefår

Fröken präktig och promenaden

Idag har jag levt upp till mitt nya smek-/öknamn som jag fick igår av en duktigt överförfriskad yngling, iklädd något som vid festiviteternas inledning var en vit linnekostym:

Fröken präktig.

Fröken präktig har idag följt sin fästman till kyrkan i denna hänryckningens tid, och dagen till ära bar hon en mönstrad linnekjol och hade samlat sin lugg med en hårklämma. Fröken präktig tog snällt prästen i hand och skämtade jovialiskt om titlarna gudmor och fadder.

Sedan åt Fröken präktig en balanserad, vegitarisk lunch, eftersom hennes fästman skulle bege sig å inspektorslunch i Eriksberg.

Efter detta tog sig Fröken präktig en promenad över Rickomberga, Berthåga och tillbaka till Rickomberga, där hon gladdes åt de ystra gutefåren och deras killingar.

Nu undrar hon om hon ska kila ner till Tjuven och köpa glass till hemfolket i 15.

RSS 2.0