Rosa fluff och socker

MEN vad söta de är!



Oväntad present alternativt muta

T har åkt på kurs. Londa är gräsänka. Och tycker att det är tråkigt. Innan T åkte jazzade han iväg och köpte plåster för såren.

 Två Nötcrème!



Måste se om jag har någon VHS-film jag kan kolla på medan jag drar i mig dem. För det känns som att de hör ihop. Nötcrème och VHS-movie.

Vem kokar i älven?

Följde med T till jobbet i morse och åkte sedan hem ganska snart. Promenerade genom samhället och när jag befann mig på bron äver älven kunde jag konstatera att det var så kallt att det rök från älven! Jag vet inte om jag sett det förut. Fint var det i alla fall och hade man varit en skicklig fotograf med en bra kamera hade det kunnat bli en prisvinnande bild.

Sen åkte jag buss tillbaka till stan med de andra ungdomarna. Satt bredvid något litet och nationalistiskt som luktade rakvatten. Bet mig i tungan och tittade ut genom fönstret för att inte börja skratta. För det är faktiskt inte lätt att vara 15 år.

Sen undrade jag lite över varför jag alltid misstänker att tonårspojkar inte kan sköta sin egen hygien? Eller att det finns två läger: De som tvättar sig sönder och samman och marinerar sig i Axe, och de som bara skiter i allt och har margarin i håret.

Sånt kan man fundera på när man åker från landsbygden till storstan.

Storebror tipsar:

"Men det bästa är ju alltid att gå under cover. Det är så man får fram mest information och det är också så man mest sannolikt får vara i fred!"

Jag delar med mig av hans visdom, den gäller säkert i alla situationer. För egen del gällde det en specifik situation som har med de svenska alperna att göra.

Från mig till er:

Sannerligen säger jag eder: Slagspik är grejen!

Dagens sång II

Del I

Mel. Vatten av Robert Broberg


Damn it!
Hemmet fullt av dammet...


...

...


Sen har jag inget mer. Men jag jobbar på det.

Utflykt

Pilen och jag har skjutsat hem Hiltin efter väl genomfört värv. Märkligt (eller kanske inte?) att vägarna sitter liksom i ryggmärgen. Att det man lärde sig som barn sitter så djupt rotat. Jag hamnade rätt på första försöket och visste precis vilka landmärken jag skulle titta efter. Jag visste vilka gator jag skulle komma in på och var jag skulle svänga av.

På hemvägen tog Pilen och jag en liten omväg förbi dagmamman och bönhuset och lågåmellanstadieskolan och gamla hemmet och gångtunneln (där mamma halkade omkull varje vinter och det är fortfarande lika eländigt med is i den backen). Allt är så mycket mindre än jag kommer ihåg det, men allt är sig ändå skrämmande likt.

Om Pilen får följa med mig ut och leka någon fler dag, så måste vi ta en sväng förbi ridhuset också. Det är lite läskigt, men ändå ganska roligt. Fast mest är det overkligt.

Saker folk säger

Anna Skipper säger:
"Man ska inte äta efter kl 18 för då blir man tjock och fet och får finnar och blodtrycksfel, cancer, blir deprimerad, får fula naglar, nedsatt leverfunktion, dålig syn, inga vänner och dööööööör i förtid"

Londa säger:
"Skit ner dig, Anna Skipper!

Dagens sång

Mel. Vatten av Robert Broberg.


Spackel.
Väggen full av spackel....


...

...

Sen har jag inget mer. Men jag jobbar på det.

RSS 2.0