Skulle bara säga

att jag körde genom säsongens första snöväder i måndags. Utanför Boliden. Blev dock inte så mycket mer av det.

Så nu vet ni! Nu ska jag lägga mig och vila och kväva den här Baconfebern medan den fortfarande bara är på kulting-stadiet. Kompledigt är en fantastisk uppfinning!

Helle Klein

är upprörd över att Mona dragit till Mallis för att partaja lite. Helle Klein tycker att Mona ska vara hemma och slutspurta i valet. Londa R undrar varför Helle Klein tycker det?

Mona är väl inte ens medlem i Svenska Kyrkan..?

Sen visste jag inte att vi hade en Kyrkominister. Jag trodde att stat och kyrka hade skilt sig? Vad lite jag vet och förstår, trots att jag är prästfru...

Olyckskorpen på studiebesök

Jahapp, så ikväll var det dags att inspektera förlossningsavdelningen. Vi var en stöddig skara på hela tre personer som väntade utanför. Det var jag som var odd man out. T har kvällen full av möten som inte kunde avbokas med så kort varsel (fick reda på besöket igår kväll) så jag fick spana för oss båda. Vred på ringarna extra mycket och extra demonstrativt så att jag inte skulle framstå som en ömkansvärd ensam moder, vilkens medkumpan fått kalla fötter och övergivit henne för nyare, smalare och mer spännande exemplar. Sköterskan som stod för visningen kommenterade att jag var ensam och jag svarade att det visst blev så.

"Ja, jaag dömer ingen, jag, det var inte därför jag frågade, jag bara undrade om vi väntade på någon fler, det är heeeelt i sin ordning!!" kvittrade hon och jag ville dö.

Tja, sen fick vi se intagningsrum, matsal, förlossningssal, akutrum, bb-rum, anhörigkök och allt möjligt. Och hela tiden undrade sköterskan om vi hade några frågor. Och det hade jag. Och den andra blivande mamman riktade verkligen inte all sin tacksamhet mot mig när jag ställde dem, för hon ville nog helst inte tänka på alternativa scenarier än den perfekta förlossningen.

Men jag vill ju veta! Eftersom det förra planerade besöket ställdes in pga hög arbetsbelastning just den kvällen, så var jag ju tvungen att ta reda på hur många förlossningssalar det fanns. Fyra. FYRA!! Hur liten är den här stan egentligen?!! EN sal är utrustad med badkar. Jag kommer aldrig att få bada...

Nästa fråga gällde naturligtvis om det händer att alla salar är belagda samtidigt och det gjorde det ju förstås.

Här någonstans började den andra blivande mamman att blänga lite på mig

Sköterskan var dessutom angelägen om att byta samtalsämne och frågade om vi ville se en förlossningsfilm. Pappan i det andra paret svarade snabbt som en haj att det fick vara för hans del (he's in for a surprise om några veckor) och mamman funderade länge och kom till slut fram till att hon nog bara skulle bli rädd. Sköterskan frågade mig och jag avböjde eftersom jag ju har sett det lajv, s.a.s., men jag ville ändå tillbaka till den intressanta frågan om salarna.

"Jag är nog faktiskt mer nervös för att det ska vara fullbelagt och att jag ska bli tvungen att föda i intagningsrummet!"

Här sa den andra mammans blick att hon ville göra elaka saker mot mig - saker som gör ont, saker som t.ex. skära av mig tungan och kasta ut mig genom fönstret.

Sköterskan försäkrade mig om att det inte skulle hända. och om det händer så blir det i alla fall en snabb förlossning. Jag tror inte att hon fattade vad jag frågade. Eller så kanske det verkligen inte bor så många människor i den här stan. Jag borde kollat mer noggrant vad hon hette. För om det blir cirkus i intagningsrummet, då ska jag hålla henne personligen ansvarig!

RSS 2.0