Ny dag,

nytt verk.

Eller ny värk.

Jag vet inte...
Ska skicka ansökan fortare än kvickt i alla fall, innan jag hinner tänka igenom vad det egentligen innebär.

Danska

är ett skojigt språk. Om en dansk säger "läkemedel" riktigt snabbt, låter det som "lämmel". Det tycker jag är gulligt. Vem vill inte arbeta på Lämmelsverket?!



Hej, jag är en liten ettrig rackare som snart kommer att dö av ilska!

Londa delar med sig av värdefullt vetande:

F= Fråga
S= Svar

F: Hur vet man att det är måndagmorgon och början på en riktigt pissig dag?
S: Kedjan hoppar av cykeln, både fram och bak och du får pyssla i en halvtimme, med en gammal pinne som enda verktyg,  innan du får tillbaka den på plats. Under tiden blir du skitig ända upp till armbågarna och folk tittar på dig som om du vore en retard.

F: Hur vet man att man inte ska köpa en cykel från Biltema?
S: Se svar ovan.

Igår

var den officiella dagen. Den firades... inte alls. Idag var en mycket bättre dag. Kaffe på sängen (nej, inte PÅ sängen, men vad heter det då?) och paketmiddag med familjen. Jag är jättemätt. Ica Gourmet  borde byta namn till Ica Gourmand, för de har verkligen en helt annan syn på hur mycket en portionsbit lax egentligen är.

Ja må jag leva. Iklädd långkallingar och yllesockar kommer jag att lägga finduken på bordet och sedan åka till Källan. Efter att jag gjort ansiktsbehandling, förstås.

(Går)dagens citat:

"... men så kan man ju också sätta sig i en ring och ställa en skål med vatten i mitten och förhålla sig till den... Och gärna tända några doftljus också!"

----------
-A.W: En stjärna på en annars dimmig himmel!

Ursäkta, jag har en övrig fråga:

Vad är grejen med det här vädret, egentligen?

Status idag:

Inte piggis.

Förbanna inte mörkret...

Jag delar kontor med en liten man. Han var väldigt argsint till en början, men nu är vi kompisar. Vi brukar prata om allt möjligt - hans tandhygienist, min vardagsrumscamping och olika religiösa högtider, till exempel. Vi kommer ganska bra överens.

Fast vi har delade meningar om en mycket viktig grej: Belysningen i kontoret. Jag tänder, han släcker. Jag testar att tända bara det ena lysröret av hans två. Han släcker. Och tänder istället sin uplight med punktbelysning som gör att det blir tusen grader varmt här inne. Jag släcker den och tänder i taket. Han tänder den och släcker i taket.

Så vår kompromiss är nu att jag har taklampan ovanför mig tänd, plus min skrivbordslampa (som inte går att rikta på något vettigt sätt för att få bra belysning), han har sin taklampa släckt, men uplighten på. Ingen av oss är helt nöjd.

Men det värsta är nog ändå när han börjar kallprata om vädret:

"Det är så trist ute nu, hela tiden är det bara mörkt, mörkt, mörkt. Tänk om man kunde göra något åt det!"

Om jag vore en modig tjej skulle jag svara:

"Tja, du kunde ju börja med att TÄNDA TAKLAMPAN!!!!"

Hemlängtan

Såhär såg det ut i måndags, i stan där jag bor:



Och såhär ser det ut i stan där jag är deponerad:



Jag längtar hem.



 

Lysande, Bildt!

Jag såg sammanlagt kanske tio minuter av Grammisgalan igår kväll, men jag lyckades i alla fall pricka in något av det roligaste jag sett på länge:



Kombinationen knastertorrt superformellt tal och komplett vansinnig kavaj var så storstilad humor att jag verkligen hoppas att det var meningen! Både Schyffert och Gustafsson borde vara gröna av avund - utrikesministern är den nye kungen av ironi!

Verkligen hysteriskt roligt, jag kommer att le åt det hela dagen!



 

Dagens sanning:

Efter att i helgen ha tillryggalagt cirka 120 mil längs europaväg 4, mestadels i mörker, säger jag eder:


Svensken vet inte hur man använder helljuset på bilen!


Dixi.

RSS 2.0