Nu strejkar

sjuksköterskorna. Det gör de rätt i. Klart man ska ha betalt när man joggar runt och ser till att andra överlever dagarna och nätterna igenom.

Läste lite om vad folk tycker om det - både sköterskorna (och andra vårdförbundare) själva och några som "tittar på". Det som återkommer är förstås den risiga ingångslönen som inte är kompatibel med utbildningstiden. Samt att en möjlig orsak till detta är att sköterskorna (och övrig vårdpersonal?) fortfarande anses drivas av ett kall som gör att man tycker att de själva inte ska se lönen som något viktigt, utan att de mest ska känna tillfredsställelse över att få hjälpa till.

Jag håller med. Ingångslönen är för taskig, och har man utbildat sig vill man ha valuta för det. Och hur mycket man än känner kallet så ställer det inte mat på bordet.

Och så såg jag parallellerna till mitt eget jobb. Det är ännu längre utbildning, ungefär samma ingångslön och kall-tanken finns fortfarande. Skillnaden är att jag nog tror att sköterskorna kommer att lyckas peta upp sin lön ett par pinnhål. Men vem bryr sig om en strejkande bibliotekarie?

Jag testar: Från och med idag går jag ut i strejk! Jag är säker på att mitt fack tycker att det är en bra idé - att jag tar en för laget.
Hah! Vad säger ni nu då?

Knappt så jag tror det själv

Ni kommer aldrig att tro mig! Det är knappt så att jag tror det själv, fastän jag har bevis här framför mig! Det omöjliga har blivit möjligt! Jag trodde aldrig, aldrig att jag skulle klara av det!

Omigod, omigod, omigod!

Jag har stekt plättar!!!*


*FYI - plättar är det som somliga refererar till som pannkakor eller tunnpannkakor. Stora i stor stekpanna, tunna som papper.



Våren

luktar annorlunda här. Liksom jordigt och lerigt - på ett bra sätt. Måhända finns det inga blåsippor att titta på och än så dröjer det innan rönn i blomma står... Men man kan gå på isen och bada i ljuset från solen och snön. Och det är en rätt så okej vår det också.

En låt

Fast den inte framfördes alls ikväll, så kryper jag till kojs med en låt på hjärnan, som får sammanfatta aftonens upplevelser:


Take my breath awaaaaaaay (nananaaaa, nananaaa, nananaaaa...)

Han ville klippa sig

Min man ser ut som en förbrytare. Och det är mitt fel.

Sakta men säkert förstår jag nu varför jag skulle varit mer uppmärksam på mattelektionerna.
På lågstadiet.

Idag har jag

tvättat och manglat lakan. Jag kände faktiskt ett litet lyckorus när jag manglade.


Det är helt i sin ordning att bli orolig för mig nu.

Här kommer

ett inlägg som jag egentligen skulle ha gjort den 13 januari:

image65


Det är lite sent att säga grattis, va?

Men alltså, djuren!

Jag gillar inte hundar. Alls. Särskilt inte dom här.

...


...


...


Vänta, kollade fel i almanackan. Det är tydligen redan 3e april. Crap. Missade i år igen!


Rent hus

Men Stigbjörn....


RSS 2.0