:-)

Igår blev det vinter! Hoppas att det tänker vara det ett tag!

För övrigt kan jag meddela V

... att morotsjucie är riktigt, riktigt äckligt.

Del I

Del II

Del III

Del IV

Hmmmm

En av hyresvärdarna vi har kontaktat inför flytten ringde just. Och han var verkligen dryg! Han pratade till mig som att jag var dum i hela huvudet. Och dessutom fick han det att låta som att T var minst lika dum i hela huvudet.

Vad jag vet så har T jagat denne man och väntat på att han ska ringa upp eftersom det stod ett annat par före oss i kö på lägenheten. Hyresvärden skulle alltså ringa i helgen och berätta hur det blev med dem som var före oss i kö. Men han ringde aldrig. När T fick tag i honom idag så kunde han inte prata utan ville bli uppringd efter 16.00. Eftersom T har konfirmander så vet jag inte om han har hunnit ringa upp värden.

När värden ringde nu så inledde han på ett charmigt sätt med att säga:

"Din karl är ju inte så lätt att få tag på!"
Jag förklarade att han jobbar ikväll och inte har igång telefonen. Och redan här började jag bli skeptisk. Jag avskyr när någon refererar till T som min "karl". "Gubbe" är också illa. Riktigt illa.

"Jomen jag ringde ju i söndags också och då svarade han ju inte heller."
Nä, förklarade jag, han är ju präst och de arbetar ofta på söndagarna.

"Jamen då ringer man väl upp sen - jag hade ju förberett damen på att ni skulle göra ett besök på månda'n."

??!??

Jag frågade om han inte pratat med T idag och det hade han ju, men att han var upptagen när T ringde. Jag fattar inte problemet. Sen förklarar han att HAN brukar ringa upp alla missade nummer. Jag antar att det var någon slags förtäckt kritik, men jag vet att T inte ringer upp de samtal han missat på sin arbetsmobil, för man vet aldrig vem som ringde, i vilket ärende och om det har gjorts utan övriga familjemedlemmars vetande. Jobbigt för den som ringt upp om fel person svarar. Däremot ringer han ju såklart upp om någon lämnat meddelande om att den vill bli uppringd. Och mot denna bakgrund misstänker jag att hyresvärden inte lämnat något meddelande.

Hela tiden hade han den där "lilla gumman-rösten" som jag också avskyr. Och så lämnade han meningar liksom hängande i luften och jag vet inte hur man hanterar sånt. Jag försökte förklara varför T inte läst hans tankar och ringt exakt när han tyckte att det var en bra idé. Men i vilket fall så fattar jag inte hur han kunde boka in en lägenhetstitt i måndags utan att prata med oss. Vi hade tänkt åka upp och kolla bostad då, men eftersom vi inte hört av honom, så ställde vi såklart in vår resa.

Jag är förbryllad. Och när jag är förbryllad så Googlar jag. Jag hittade en referens på hyresvärden. En bloggerska som uttryckligen hellre bor i en skrubb än stannar hos denna hyresvärd. Tydligen har det tagit fyra månader att ordna deras toalett. De verkar ha använt grannens (obebodd lägenhet) - det låter helt stört! Sedan har de struntat i renovering och låtit hyresgästen göra det mot reducering av hyran. Hyresgästen har lagt ut över 10 000 och får nu hyresavier på full hyra, samt två parkeringsplatser. Och tydligen finns det inte ens några ordentliga parkeringsplatser...

Jag har en djup rynka i pannan. Egentligen skulle jag skriva om alla roliga saker som har hänt idag, men det här tog över. Jag visste att något skulle hända ikväll. Dagen har liksom varit liiiite för bra för att vara sann...

Meeh!!

Igår blev jag trick-or-treat:ad! Eller bus-eller-godis:ad. Weird. Det här är inte en tradition jag känner mig helt hemma i. Men som tur är hade jag lite snarra hemma som jag kunde dumpa i det gröna monstrets läskiga ICA-kasse.

Fast sen ångrade jag mig. Det hade faktiskt varit lite intressant att veta vad buset hade bestått i...

RSS 2.0