En salig blandning

I morse när jag vaknade, så började jag helt osökt och oprovocerat nynna på "Gyllne morgon". Vet inte varför, men den bara var där när jag vaknade. Förvisso är det ju fint och soligt ute, men what the heck - det har det ju varit hela sommaren!

Så jag låg där och sjöng för mig själv (och lite för T) med ganska liten röst: "Gyllne moooorron, gyllne morron..." , men det var också det enda jag kunde av den sången. Jag är alldeles uppenbart för lite frälst för att klara av de där lyckliga trudelutterna, för hur det nu blev, så gled den in i "Internationalen". Eller nån slags variant av densamma.

Och sen fick jag improvisera:

"Gyllne moooorron, gyllne morron,
sista striden (*funderar...*) ... har tatt slut!
Gyllne moooorron, gyllne morron,
(*funderar ganska länge....*) jag tar teet med mig ut!"


Och sen åt vi frukost på balkongen.

För övrigt kan jag meddela II

Del I

... att man heller inte kan spegla sig i hårborsten.

Dagens

Dagens kändisspoting: Agneta Sjödin som inte förstod hur man åker Arlanda Express. Hon stod med okänd man (SKVAAALLER!!) och en hög med barn och tittade på ett tomt spår, medan tåget stod inne på det andra. När hon upptäckte det sa hon ett ord som är betraktat som en grov svordom i somliga länder, sedan sprang hela sällskapet mot tåget. Hon hade en väldigt fin röd wrap. Den ville jag ha.

För övrigt kan jag inte släppa att flera av dessa välutbildade människor som jag har omkring mig hela dagarna, inte klarar av att stava till "bibliotek".

Lite göra

Ännu en dag när man har släpat fötterna efter sig så att det lilla man hade att göra skulle ta lite längre tid. Jag har verkligen letat efter arbete idag.

Och plötsligt hittade jag det! De stora benjaminasarna (som verkligen är jättestora) behövde vatten. Minst tio liter var. Och sen behövde en av benjaminasarna lite stöd i livet. Den hade en pinne som skulle hjälpa den, men den stod lite dumt till, så jag tänkte att jag skulle ändra det.

Och plötsligt var min lille kompis där och undrade vad jag höll på med. Jag förklarade situationen, varvid han tyckte att han skulle hjälpa mig. Så han tog helt sonika över mitt projekt! Samtidigt som han förklarade att han bara räknade timmarna tills han skulle gå  på semester, för han hade ingenting att göra.

Så då snodde han mitt jobb!

Skurk! Jag borde dra honom inför rätten!






haha

Semester

Alla verkar vara på semester. Jag är nästan alldeles ensam på mitt fina jobb. Jag har knappt ens fått några bruna cirkulationskuvert idag! :(

Ibland får jag besök av rådmannen med örnnäsan och han brukar prata lite väder och vind. Men jag tror att han försvinner nästa vecka han också, och då blir det tyst som i graven...

Men förra veckan såg jag minsann Paolo Roberto käka sushi på Scheelegatan!

Working class hero

Det här 8-16-livet jag har skaffat mig...

Phew!

Man vaknar, åker iväg och POFF så sitter man på tåget  hem igen och så är det kväll och man ramlar i säng. När lagar folk mat? När städar de? Tvättar? Kändes mycket vuxet att städa sovrummet innan jag gick till sängs igår!

Jag har i alla fall bytt upp mig rejält. Jag stämplar post, uppdaterar lagsupplement, blippar böcker, städar hyllor, skickar krav, läser tidningar, går till Rådhuset och skickar internpost i bruna cirkulationskuvert. Och jag tycker att det är skitkul! Jag får ha riktiga kläder på mig, ingen slemmar på mig, ingen vill att jag ska byta blöja på dom, jag har kaffepauser!

Det slog mig i går eftermiddag att det nog är ganska originellt att både veta hur man inhalerar NaCl via tracheostomi och hur man söker och hanterar rättsfallspraxis från EG-domstolen!

I rock!

Sj, sj...

En sak är eventuellt lite dum med det här sommarjobbet som börjar i morgon. Det är att SJ har bestämt sig för att dra in det tåg som jag hade tänkt åka med på morgnarna, nämligen direkttåget kl. 07.00. Det var ett sånt bra tåg, för det var framme 07.35 och då hade man både gott om tid att gå i maklig takt, men ändå inte så mycket att man behövde gå myrsteg.

Nu har jag att välja på att åka 06.40 och vara framme 07.20 och kanske... hoppa på ett ben för att det ska ta lite tid att ta mig till jobbet (vill faktiskt inte vara där före min handledare), eller åka 07.10 och vara framme 07.50. Det kan vara lite av en nätrullare. Antingen kommer man ganska bra i tid, eller så får man springa.

Är det nån som vet om trappan till Kungsbron från spår 3 har öppnats igen?

Cleanliness is a virtue

Jag är ren, reeen REEEEN!!! Från och med idag och fem veckor framöver! Tror fasen att jag ska måla naglarna i morgon, bara för att jag får! Och fila på underfundiga skämt att dra för att göra mig oförglömlig; jag har redan ett:

Vilket träd föder levande ungar?










Målsägarbiträdet! HAHAHAHAHAHA!!!
(Mycket roligare än vårdbiträdet, sådeså!)


RSS 2.0